Pankkilainat

Perinteinen yrityslainatarjoaja

Pankeilta löytyy erilaisia lainavaihtoehtoja yrityksille riippuen heidän tarpeistaan. Erona muihin lainantarjoajiin on, että pankkilainat ovat hyvin säänneltyjä, joten lainanhaku on aina hieman pidempi prosessi ja osalle yrityksistä voi olla hankala saada pankista rahoitusta tarvitsemaansa hankkeeseen. Pankeilta löytyy kuitenkin kattava kokoelma erilaisia lainoja, riippuen yrityksen tarpeesta. Monet luottavat pankkilainoihin enemmän, kuin muihin lainantarjoajiin, mutta näissäkin suosittelemme vertaamaan tarkasti ennen lainanottoa.

 

 

Käyttöpääomalaina

Pankilta on myös mahdollista hakea käyttöpääomaolainaa. Tälle on olemassa monia eri nimityksiä, kuten luottolimiitti, laskuluotto, yrityksen joustoluotto jne. Nämä palvelut vaihtelevat hieman sisällöltään, mutta rahoitusratkaisu on muuten suunnilleen sama ja tarkoitettu joustavasti palvelemaan yritystä lyhytaikaisessa kausiluontoisessa tarpeessa.

 

Luottolimiitti

Luottolimiitti, käyttölaina, tililuotto, luottotili.. rakkaalle lapselle on monta nimeä. Kuitenkin luottolimiitti toimii käytännössä vähän kuin henkilökohtainen luottokorttikin. Mikäli tillillä ei ole rahaa, menee maksu luotolla, josta peritään korkoa. Kuitenkin jos tilille tulee maksuja vähentävät nämä suoraan luoton määrää. Muita maksuja tilistä ovat yleensä tilinhoitokulut. Luottolimiitti tilillä on, kuten luottokortissakin tietty luottoraja, joka on määritelty yrityksen maksukyvyn mukaan. Muita maksuja tilistä ovat yleensä tilinhoitokulut.

 

Laskuluotto

Laskuluottossa luoton vakuutena ovat yrityksen myyntisaatavat. Eli yrityksellä on mahdollisuus saada laskujen verran luottoa käyttöönsä etukäteen. Yritys voi myös mikäli on tarpeeksi iso ulkoistaa myyntireskontran hoidon ja perinnän suoraan pankille.

 

Joustoluotto

Joustoluotolla tarkoitetaan kertaluottoa, jossa yritys nostaa koko summan kerralla ja maksaa kuukausilyhenteisesti takaisin. Luoton voi myös saada jossain tapauksissa vakuudetta, joten luottosummakaan ei ole kovin korkea. Joustoluoton takaisin maksu on yleensä melko joustava, mahdollistaen lyhennysvapaita kuukausia niitä haettaessa tai lainan takaisin maksun kerralla. Laina-aikaa yleisesti saa yhdestä vuodesta muutamaan vuoteen.

 

Investointilaina

Investointilaina on tarkoitettu erilaisten investointien rahoitukseen, kuten kone ja laiteinvestointeihin, rakennusten ja remontoinnin rahoitukseen, tuotantotoimintaa jne. Lainan korko riippuu yrityksen kannattavuudesta, taloudellisesta asemasta ja vakuuksista. Laina-aika on yleensä alle 10 vuotta.

 

Investointilainalle on olemassa paljon erilaisia mahdollisuuksia. Voit harkita leasingia, mikäli esimerkiksi laite tai kone menettää nopeasti arvonsa. Näin maksat vain koneen käytöstä vuokraa ja se toimii itsessään panttina. Lisäksi on mahdollista ottaa investointilainaa valuuttaluottoa, joka suojaa valuuttakurssiriskiä, erilaisia korkokattolainoja, joista lainalleen maksimikoron, josta se ei voi enää nousta. Investointilainassa on mahdollista käyttää osamaksua, jolloin investointi kohde toimii vakuutena.